Ukrainska hundar

Riktat till dig som flytt från Ukraina, och har tagit med dig ditt djur till Sverige eller till dig som kan hjälpa till att förmedla informationen:

Vi på Lidköpings Djurklinik erbjuder från och med 20220314 ID-märkning, rabiesvaccin, passutfärdande samt eventuell provtagning gratis vid överenskommelse med jordbruksverket till dig som i med Ukrainakrisen kommit till Sverige med ditt djur. Du som djurägare kan läsa mer om hur frågan hanteras av Jordbruksverket och SVA på länken nedan.

https://jordbruksverket.se/djur/personal-inom-djurens-halso–och-sjukvard/information-till-veterinarer-om-djur-fran-ukraina

Mer information finns i dokumentet ”Så här tar vi hand om ditt djur” författat av Jordbruksverket. Fyll även i dokumentet ”Djurägarintyg om dokumentation och vaccinationsstatus“ och ta med till kliniken.

Alla importerade djur som skriftligen inte kan bevisa sig vara rabiesvaccinerade kommer att behandlas som om de bar på smitta. Ta INTE med ditt djur in på kliniken, veterinären kommer ut på parkeringen. Om ditt djur kan bitas, vänligen ta med munkorg eller krage för att skydda vår personal. Tänk på att hålla ditt djur isolerat från andra djur.

Om du har frågor angående dokument eller regler kontakta Jordbruksverket på telefon 0771-223 223 eller fraga@jordbruksverket.se

För att boka tid ring kliniken: 0510-29800